Ouderraad

 

Op dit gedeelte van onze website treft u relevante ouderraad informatie aan. Voor informatie betreffende onze diverse afdelingen verwijzen wij u graag door naar het respectievelijke gedeelte van onze website.

 

Wat is de ouderraad

 

De ouderraad is de schakel tussen de ouders en de leiding van de school. Het is de spreekbuis voor alle ouders naar de schoolleiding toe. In de ouderraad zitten ouders van leerlingen uit alle niveaus vanaf de brugklas tot en met de hoogste klassen. De raad heeft tussen de 8 en 14 leden. Zij zitten tenminste drie jaar in de ouderraad en maximaal de hele middelbareschooltijd van hun kinderen.

 

Wat kan de ouderraad voor u als ouder betekenen?

 

Met in de raad ouders die kinderen hebben in alle niveaus/klassen én de enorme achterban van alle ouders van leerlingen op het ZSC, weet de ouderraad wat er speelt en leeft. Als ouders een vraag stellen of een suggestie geven aan (een lid van) de ouderraad, of als de ouderraad zelf meer wil weten over een onderwerp, dan wordt dit besproken in de vergadering. Daarnaast zet de ouderraad zelf onderwerpen op de agenda en geeft daarover gevraagd of ongevraagd advies aan de leiding van de school. De vergaderingen van de ouderraad zijn geen eenrichtingsverkeer: Elke vergadering informeert de schoolleiding de ouderraad over lopende en nieuwe zaken. Om ouders op de hoogte te houden schrijft de ouderraad over actuele onderwerpen in De Blikopener, de nieuwsbrief van het ZSC.

 

Bijeenkomsten

 

De ouderraad vergadert in principe elke 2e dinsdag van de maand met de schoolleiding op het ZSC vanaf 20:00. Deze vergaderingen zijn openbaar voor ouders/verzorgers, tenzij dit tegen het belang van het ZSC is. De ouderraad organiseert 1 keer per jaar een oudercontactavond voor alle ouders. Op die avond staat een actueel thema centraal.

 

 

Klik hier voor de notulen van de ouderraad van september 2017

 

Klik hier voor de notulen van de ouderraad van oktober 2017

 

Klik hier voor de notulen van de ouderraad van november 2017 

 

Klik hier voor de notulen van de ouderraad van januari 2018

 

Klik hier voor de notulen van de ouderraad februari 2018

 

Contact

 

Heeft u vragen aan of suggesties voor de Ouderraad? U kunt ons via mail bereiken op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 Ouderraad 2017

 

Op de foto van links naar rechts:

 

Staand: Danny Dieleman, Charlotte Dijkman, Alexander de Vries, Ronnie Beernaert (vice-voorzitter), Wilma de Lange (voorzitter), Henk de Koeijer, Annet Martens,

 

Zittend: Eveline Muis (secretaris), Brigitte Muller-Nijsten, Anneke Biddelo, Sacha Timmer, Tabita Verburg