Tweetalig onderwijs Havo

 

Engels leer je niet voor school, maar voor je leven.

Dat is tto.

Gedurende de opleiding tweetalig onderwijs (TTO) krijgen leerlingen van havo, atheneum en gymnasium les in het Nederlands en in het Engels. Zo worden ze voorbereid op een internationale toekomst. Bij het examen beheersen zij de Engelse taal bijna net zo goed als iemand die Engels als moedertaal heeft. Dat biedt grenzeloze mogelijkheden!

 

De helft van je vakken krijg je in het Engels. Je leert het als een Engelsman en gebruikt het over de hele wereld.
In de onderbouw wordt ongeveer de helft van de vakken in het Engels gegeven. De leraren hebben daarvoor een aanvullende opleiding gevolgd. In de bovenbouw vindt het eerste examen Engels plaats. Dan kunnen de leerlingen al een internationaal erkend diploma behalen.

We bouwen het netjes op.
Meteen vanaf de brugklas wordt een aantal vakken in het Engels gegeven. We bouwen dat rustig op. De ervaring leert dat het luisteren en spreken in deze taal snel vanzelf gaat. We besteden er extra aandacht aan tijdens de wekelijkse conversatieles die gegeven wordt door een native speaker. In de brugklas zijn de vakken Engels, wiskunde, geschiedenis, l.o., aardrijkskunde, biologie, tekenen en muziek in het Engels.  Op tweetalig havo wordt wiskunde niet in het Engels gegeven. In de tweede en derde klas komen er weer andere vakken bij.

Echte Engelse diploma’s.
Na de derde klas kiezen de leerlingen een profiel. Alle examenvakken worden dan weer in het Nederlands onderwezen. In klas 4 of  5 van tweetalig- havo/ atheneum/gymnasium nemen de leerlingen deel aan het Cambridge Advanced Exam. In jaar 6 wordt vervolgens gewerkt naar het examen voor: “International Baccalaureate English A: Language & Literature SL/HL”.

Vragen over tto?

Wilt u meer weten? Neem dan contact op met dhr. C. De Baets,coördinator tweetalig onderwijs bovenbouw, via 0115 – 694029, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of met mevr. H. Loosschilder, coördinator tweetalig onderwijs onderbouw, via 0115- 694029, of e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.