Het OpenLeerCentrum

 

 

Het OLC is gevestigd in de voormalige bovenbouwkantine. De ruimte is een combinatie van computerruimte en mediatheek. We hebben de beschikking over 60 computers en +/- 20000 boeken.

In het OLC werken 5 vrijwilligsters: Mevr. Rijk / Mevr. v.d. Heijden / Mevr. A. Rijk / Mevr. de Feijter /  Mevr. Jansen

Leerlingen kunnen net als in de bibliotheek boeken lenen in het OLC. We hebben boeken voor de onderbouw en bovenbouw. De leesboeken zijn in het Nederlands, Duits, Frans en Engels. Het zijn ook boeken die op de literatuurlijst van de leerlingen staan. Tevens hebben we voor de verschillende vakken ook nog de beschikking over naslagwerken. Regelmatig worden er nieuwe leesboeken aangeschaft.

Men kan in het OLC individueel of klassikaal komen werken aan de computers. De computers zijn ingericht naar de wensen van de docenten en de leerlingen. Ze kunnen tekstverwerken, spreadsheets en presentaties maken. Hiervoor gebruiken we Office 2016.

Internet behoort ook tot de mogelijkheden om allerhande informatie op te zoeken t.b.v. een opdracht of werkstuk. Via e-mail kan men evt. thuis verder werken aan een opdracht/werkstuk. Ook staat er specifieke software op die men nodig heeft voor bepaalde vakken bv Wiskunde, ANW, Informatica.

De leerlingen kunnen in het OLC printen in zwart/wit en kleur. De uitgeprinte werkstukken kunnen we ook inbinden.

Regels in het OLC:

Moduleuur:

- Als je een moduleuur wilt doen buiten het OLC dien je dit altijd te melden bij het OLC.

- Gebruik van een computer tijdens moduleuur wordt altijd aangevraagd bij de balie in het OLC.

 

Uitleen boeken.

Met een leerlingenpas kun je in het OLC boeken lenen. Men kan per vak 2 boeken lenen voor een periode van 3 weken. Je kan een boek ook laten verlengen. De boete bedraagt € 0,10 per dag dat je te laat inlevert. Het is niet toegestaan om op het pasje van een ander een boek te lenen. Voor het kunnen lenen van een boek heb je altijd je leerlingenpas nodig.

 

Uitleen DVD’s.

In het OLC kan men één dvd voor de periode van één week lenen. Je kan de uitleenperiode niet verlengen. De boete bedraagt € 0,25 per dag dat je te laat inlevert. Het is niet toegestaan om op het pasje van een ander een dvd te lenen. Voor het kunnen lenen van een dvd heb je altijd je leerlingenpas nodig.

 

Gebruik computers.

Het gebruik van een computer dient altijd aangevraagd te worden aan de balie. Er zijn 6 computers in het OLC waaraan je met twee kunt werken; je dient dit wel van te voren te zeggen.

Het is niet toegestaan:

- Veranderingen in de computers aan te brengen, zowel software – als hardwarematig.

- Te mailen voor privé doeleinden.

- Sites te bezoeken met een racistische / fascistische / pornografische achtergrond .

- Om op social media te gaan.

 

Het overtreden van deze regels kan leiden tot een verwijdering.

Meerdere malen overtreden van deze regels kan leiden tot een volledig verbod op het gebruik van de faciliteiten in het OLC.

 

Kauwgom is in heel de school niet toegestaan.

Eten en/of drinken is NIET toegestaan